iPhone 5 har släppts

Ikväll kl 19 svensk tid höll Apple sitt event där de bl.a. presenterade den nya iPhone 5.

Under kvällen presenterades även nya modeller av iPod Nano, iPod Touch och en ny version av iTunes. Den nya telefonen har 4-tums skärm i 16:9 format och får plats med 1 rad till med ikoner på skärmen. Utöver det är den tunnare än 4S, snabbare WiFi, 28 gram lättare och har en A6 processor i sig med stöd för LTE. Eftersom den har en ny SIM-korts standard så behövs ett nytt simkort vid köp av telefonen. Det nya kortet heter Nano-SIM.
Upplösningen på skärmen ligger på 1136×640 px jämfört med iPhone 4 på 960×640 px. Batteritiden är också något bättre jämfört med iPhone 4S men sämre än iPhone 4.

Den släpps i USA den 21 september och i Sverige den 28 September.

Apple iPhone 5

Marcus Skriven av: