ComHem XXL + Netgear CG31002

Fick nyligen hem mitt modem till Comhem XXL 100/10. Hade tidigare XL 50/10 men det alternativet har de nu tagit bort och ersatt med just XXL till samma pris som tidigare XL. Vilket är mycket trevligt. 🙂
Tidigare var det bara ett rent modem man fick hem. Det jag fick nu var en router med inbyggt modem. Eftersom jag som säkert många andra redan har en router med befintligt nätverk är routerfunktionen helt överflödig. Tog mig 10min på google så hittade jag andra som redan hittat inställningarna för att få det att fungera som man vill.

Guide:

  1. Koppla in en dator till Netgear CG3100 routern från Comhem
  2. Surfa in på adressen http://192.168.0.1
  3. Logga in på routern med admin / password
  4. Längst ner i menyn så finns alternativet NAT
  5. Sett den till av
  6. Koppla sedan en kabel till WAN-porten på din tidigare router.
  7. Nu ska det fungera som tidigare
  8. Om man vill komma åt modemet i fortsättningen så är adressen http://192.168.100.1 när NAT är av.
Marcus Skriven av: