Pebble Smartwatch

Beställde den direkt från getpebble.com för 150 dollar torsdags den 7/11. Skickades efter 2-3 dag från Hong Kong och var framme på torsdagen den 14/11.

Priset i svenska kronor blev totalt 1 428 kr efter moms och tullavgift. Helt ok även om det hade varit skönt att slippa betala de extra 400 kr för att ta in den i landet.

Klockan kopplas ihop via Bluetooth med valfri smartphone. Ska fungera bra både med iPhone och Android. Har själv en iPhone 4S med iOS 7 som jag kör den tillsammans med. Efter 3-4 dagars användning har den fungerat bra. Var vid ett tillfälle som notiserna slutade att fungera men efter att jag startat om Pebbles iPhone App så löste sig problemet. Alltså inget större problem.

De notistyper jag fått upp i klockan hittills har varit SMS, Facebook, Mail och Gmail. I något enstaka fall har ett par tecken flippat ut och ersatts av fyrkanter. Skulle tro att det är något som de fixar med tiden. Inom en snar framtid släpps version 2.0 av mjukvaran. I skrivande stund är det 1.13 som är den senaste versionen.

Pebble är även vattentät vilket gör att man inte behöver vara orolig för att ha den på sig när det t.ex regnar eller när man står och diskar. Batteritiden ska enligt uppgift var mellan 5-7 dagar. Har inte haft den tillräckligt länge för att kunna bedöma det.

I dagsläget finns inte så många inbyggda appar. Runkeeper har iaf stöd för Pebble så att man kan se tid, distans och snitt hastighet på klockan under tiden som man tränar. Men med den kommande versionen ska det vara möjligt att göra mer avancerade appar till den. Jag tror att det kommer att släppas många användbara appar framöver.

Appar och ny grafik till klockan laddas enkelt över med Pebbleappen som finns gratis i App Store.

Unboxning:

pebble_1

pebble_3

pebble_2

 

Marcus Skriven av: