Jultura och julafton

Började dagen kl 10 med en tur till Helsingör för att dricka öl och äta smörrebröd på Borgerkroen tillsammans med ett gäng som gjort det i snart 30 år. Under de åren som jag har varit med har de alltid kunnat göra smörrebröd till oss men i år fanns det inga och dessutom så stängde dom redan kl 12. Några mackor blev det inte utan vi fick nöja oss med att dricka öl.

På båten hem fick det bli varsin röd pölse med bröd för att stilla den värsta hungern.

Efter turan gick vi hem och packade klart för att köra till Vejbystrand där vi i år firade jul med min familj. Vi började enligt tradition med fika till Kalle Anka & hans vänner kl 15. Glögg, Kaffe, Pepparkakor, Klenäter, Mandelmusslor också mammas hembakade lussebullar som alltid är så goda.

Årets julvärd Henrik Dorsin gjorde ett bra jobb. En blandning av humor och allvar.

Som vanligt så äter man sedan hela kvällen tills det inte ens går att få i sig en liten brödsmula. Efter maten kom tomten som i år var jag. Hade tidigare på kvällen tomtat för en annan familj i området så då kunde jag lika bra fortsätta. Blev många fina julklappar i år.

Någon snö blev det inte den här julaftonen. Vädret bjöd på regn och plusgrader som syns på bilden.

Marcus Skriven av: