Har provat Fitbit Flex i drygt en månad

Önskade mig en Fitbit Flex och fick en av mina föräldrar när jag fyllde år . Har använt den nu i drygt en månad. Tänkte att det är läge att skriva en recension om den.

 

Komma igång

I förpackningen följer det med 2 armband (small, large), bluetooth adapter och laddningskabel via USB. Extra armband går att köpa till i olika färger.

Det var väldigt lite batteri i min när jag fick den så jag fick sätta den på laddning direkt (Jag som ville komma igång och använda den).

När batteriet väl var laddat efter någon timme var det lätt att komma igång. Du laddar ner deras app gratis från AppStore. Skapar ett konto och parar sedan din Fitbit med ditt konto. När det är klart sätter du på dig armbandet och loggningen av ditt liv kan börja.

 

Synkning av data

Du synkar enkelt din Fitbit Flex precis när du vill med din telefon eller med den medföljande bluetooth adaptern. Har du adaptern installerad så räcker det att datorn är igång så synkas dina steg till fitbit.com automatiskt. Du kan sedan se din statistik i appen eller via Fitbits hemsida.

 

Om batteriet

Batteriet varar ca 5 dagar och du får både en notis i appen och ett mail när det är dags att ladda. Så det är ingen risk att man missar det. Brukar passa på att ladda min när jag inte gör så mycket där hemma. Så missar man inte för många steg.

 

Antal steg

För att se din dagliga status kan du knacka två gånger på den så lyser dioderna på armbandet. 1 diod = 20%, 5 dioder = 100%.

Rekommenderad nivå för antalet steg per dag är 10 000. Detta går att ändra efter eget önskemål men jag tycker den nivån är rimlig.

I snitt ligger jag på strax under 10 000 steg per dag. Beror så klart mycket på vad man har för aktiviteter på fritiden. På jobbet blir det i regel inte så många steg. Fitbit är ett väldigt bra sätt att motivera sig till mer aktiviteter.

 

Sömn

Med Fitbit Flex kan du se hur din sömn är och hur många timmar du verkligen sover. Knacka på den 4 gånger innan du lägger dig så går den in i sovläge. Motsvarande gör du på morgonen när du vaknar för att gå ur sovläget. Om man missar att sätta på eller av sovläget går det att redigera tiderna i efterhand via hemsidan. Informationen om din sömn går inte förlorad så länge som du har den på dig. I en uppdatering så har det kommit en ny funktion som automatiskt kan känna av om du har lagt dig så att du inte behöver aktivera sömnläget manuellt.

 

Sammanfattning

Fitbit Flex är väldigt enkel att komma igång med. Den väger ingenting vilket gör att man glömmer bort den efter ett tag. Jag tycker att det är en bra produkt till det priset. Vet att det finns andra lifeloggers som har mer avancerade funktioner men stegräkningen och sömnanalys räcker bra för mig just nu.

Marcus Skriven av: