Hangzhou – West Lake

Lämnade hotellrummet kl 8 och tog tunnelbanan på Linje 2 bort till Hong qaio railway station. Där vårt tåg gick kl 9. Vi blev lite sena till tåget så vi fick springa sista biten till spåret.

Resan till Hangzhou tog mindre än en timme och då är det ca 17 mil från Shanghai.
Vi hade svårt att hitta en taxi utanför Hongzhoudong railway station. Vi skulle göra det för att få det billigare men så här i efterhand tror jag inte det hade blivit så mycket dyrare att ta en taxi direkt från stationen.

När vi väl hittade en taxi så tog det ca 30 min att åka de 6-7 kilometerna igenom staden pga all trafik men kostade bara 35 kr.

Gick sedan längsmed West lake men inte hela sjön runt då det hade blivit alldeles för långt.

Mot slutet av dagen åkte vi en liten båt på vattnet. Båten var så seg att vi var tveksamma om vi skulle ta oss tillbaka till starten igen.

Påväg hem igen fick vi tag i en taxi till slut men som tyvärr körde oss till fel tågstation. Fick lämna den stationen direkt för att ta ytterligare en taxi till rätt station.

Oskar var så trött när vi kom på tåget så han somnade direkt efter vi hade ätit varsin hamburgare från Mc Donalds. Fick bära honom från tåget och resten av vägen hem till vårt hotell.

Marcus Skriven av: