Recension: ASUS RT-N66U

Beställde hem den i söndags och fick den på tisdagen från Proshop. Väldigt enkel att konfigurera. Tog 20-25 min för att få upp nätverket med samma inställningar som tidigare. Dessutom så har jag nu även ett 5 ghz nätverk som min gamla router inte kunde leverera.

Jag maxade hastigheten med min Macbook Pro i 5 ghz nätet på 97 mbit av 100 mbit som ComHem utlovar. Routern är placerad på kontoret och datorn stod i vardagsrummet när testet gjordes ca 3 m med en betongvägg i mellan. Vill jag så finns det möjlighet att sätta upp fler nätverk utöver de två som jag har.

Läste på om den på nätet, det verkar som att man kan byta ut standard firmware mot olika OpenSource firmwares. Får se om jag provar på det längre fram.

Nu blir det till att pensionera den gamla trotjänaren Apple Exreme 2nd gen.

Marcus Skriven av: