Blev riktigt nöjd med middagen i lördags så jag tänkte, varför inte ta och dela med sig av recepten. Så här kommer dom.
Rostad potatis
1 kg potatis, (små med skal)
Marinad
2 msk balsamvinäger, mörk
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 st vitlöksklyfta
0,5 msk flingsalt
- Sätt ugnen på 160 grader
- Skölj potatisen och lägg på en plåt eller i en ugnsfast form.
- Rör ihop marinaden, ringla den sedan över potatisen.
- Kör in dom i ugnen i ca 1,5 timme.
Baconlindad fläskfilé
1 st fläskfilé ca 600 g
1-2 pkt bacon
rosmarin
timjan
salvia
- Putsa köttet och skär det i 5 cm stora bitar
- Krydda med salt, peppar, rosmarin, timjan och salvia.
- Lägg fram två skivor bacon och placera köttet på dessa och rulla ihop.
När alla är klara kör du in dessa i ugnen de sista 30 minuterna eller till köttet är runt 60 grader.
För att få till lite grönt så stekte jag färsk grön sparris i en klick smör.
Sen hade vi några tomater över från Brännan som vi hade till på tallriken.