Weekend i Bryssel

Är på väg hem från Bryssel där vi varit sen i fredags kväll.
Vägen dit var inte helt smärtfri. Först så var tåget 15-20 min sent till Kastrup som vanligt när det gäller skånetrafiken. På plats på flygplatsen ändrar de tiden 1 timme framåt och innan alla passagerarna är ombord hinner det bli 1,5 timmes försening. Väl framme i Bryssel gick det rätt smidigt med att ta tåget in till centralen. Vi valde att gå till hotellet (ca 2 km) som i efterhand hade blivit betydligt smidigare med tunnelbanan som stannade ca 200 m från hotellet.

Dagarna i Bryssel har vi spenderat på geocaching, mat, öl och sevärdheter. Totalt fick vi ihop 26 geocacher på 3 dagar. Så man kan säga att vi hann med att se mycket av Bryssel.
Hittade två ställen som vi inte sett utan geocaching. Det ena var en park inklämd i ett område i stan omringat av lägenheter. Andra platsen som vi hamnade på var uppe på ett parkeringstak där man hade bra utsikt över staden.

I söndags provade vi på att äta moules frites. Jag beställde med vittvin och Lina med krämig sås. Ingen av oss var speciellt nöjda efteråt. Vi är överens om att det var ok men inget vi skulle beställa igen. Priset var även rätt högt på den här restaurangen som vi valde. 17 EUR per rätt. Vi åt billigare på kvällen trots att jag tog två öl och vi fick varsin stor portion mat. Stället hette Big mama. Utsidan och namnet klaffade inte alls med insidan men det var bra mat.

Igår kväll var vi på en restaurang i närheten av hotellet som från utsidan såg fin ut. Fast de var en helt annan sak när vi kom in. Där var 2 gäster före oss och personal som inte hade så mycket att göra och satt vid datorn när vi kom. Innan maten tog vi varsin dricka på den irländska puben Kitty o’ Shea i närheten av berlaymont.

Marcus Skriven av: