Gott Nytt


Det nya året firades in med det närmaste vännerna. Vi startade kvällen kl 17 o alla var väldigt punktliga. Prick kl 17 stod alla utanför dörren så det blev kö in.Vi bjöds på välkomstdrink och vi satt oss ned och snackade en stund. Värdparet tog sedan fram en skål med lappar och vi fick dra varsin lapp. Så fick vi veta att vi nu var indelade i 3 grupper som skulle laga kvällens mat. Så en grupp gjorde förrätten (där jag var med), en huvudrätten och till sist efterrätten. När man kände sig redo så drog man igång. Var till en början lite kaos i köket men efterhand så flöt det på riktigt bra.
Förrätten bestod av kokade ärtor som mixats ned till en soppa med buljong, salt och peppar. För att göra den lite krämigare tog vi i några skedar cremé fraiche och till det serverades vitlöksbröd.
Huvudrätten var ugnsbakad potatis bakelse av mandelpotatis. Till det hade vi fläskfilé med cocktailtomater och kantareller.
Efterrätten var en chokladfondant som var perfekt gjord. Hård utanpå och krämig inuti. Serverad med glass och hallon. Efter middagen spelade vi spel innan det var dags att gå ut och skåla in det nya året.

Marcus Skriven av: