The Great Wall

Idag åkte vi på utflykt till Minggravarna och Kinesiska Muren. Blev upphämtade vid hotellet strax innan kl 8. Körde därefter en runda för att hämta upp fler personer på vägen. När alla var ombord körde bussen till första stoppet som var minggravarna. Där fick vi en guidad rundvandring och tid för fotografering. Sen åkte vi till Beijing Jade Carving Factory för att kolla på hur man slipar jade. Var såklart även en given turistfälla med möjlighet till shopping.
Vid kl 11 åkte vi till lunchen som ingick i utflykten, helt ok mat av allt möjligt.
På eftermiddagen bar det av till Kinesiska Muren där det började snöa när vi kom fram. Efter en knapp timme hade det kommit rikligt med snö så det blev halt att gå. Jag som tvunget ville gå så långt som möjligt fick fortsätta en bit själv. Trots mina hala lågskor med noll mönster tog jag mig hel fram och tillbaka längs muren. På väg hem var det många dåliga chafförer utan vinterdäck så det tog lång tid att komma tillbaka till det varma hotellrummet.

Marcus Skriven av: