Nice Rapport

Nice View

Nu har jag äntligen packat upp. Eller ja de gjorde jag i förra veckan. Men fick inte ork till att skriva. Sitter just nu på jobbet o ska jobba bort lite små saker som jag inte lyckas bli av med på dagtid.

Veckorna i Nice gick sjukt fort. Trivdes mycket bra där. Vi bodde 6 st i en lägenhet som vi hittat via blocket.se. Den låg i centrum och 150 m från vattnet. I den fanns TV, Dator, Internet, Tvättmaskin, Diskmaskin m.m.
Solen var framme nästan konstant med en temperatur på i snitt 28 grader på dagarna. Dagarna började med att någon av oss gick ner till närmsta bageri och köpte en Baguett eller en resturant som är en stor baguett.  Efter 1 vecka så blev vi trötta på baguetter och hittade annat gott bröd som alltid var ljumet o dagsfärskt.  Till frukost blev det mycket Nutella, Ost (Speciellt skrattande kon), skinka, melon och en o annan yoghurt.
När klockan närmade sig 10 var vi oftast insmorda o klara för att pressa på stranden. Vid lunch blev det oftast något enkelt. Exempelvis en väl fyllld baguett med brie, tomat och skinka. Efter lunch hände det att man somnade en stund på soffan innan vi gick ner en sväng på stranden igen. På kvällarna gick vi på lite olika restauranger men oftast var det samma sak en köttbit och pommes o det var de. Maten kunde varit bättre men det sänker inte betyget så mycket för Nice.

På måndagen den 3 aug gick vi till stationen i Nice och tog tåget till Monaco. Väl framme vandra vi omkring och kollade på lyxbilar, båtar och den fina miljön. Resan med tåg tog ca 25 min. Hade varit där en gång innan men det var ett bra tag sedan, kul att komma dit igen.

På lördagen den 8 aug tog vi tåget på andra hållet istället för att besöka Marineland (Med danskt uttal), men när vi skulle gå av så fungerade inte vår dörr och vi fick snällt åka vidare till nästa station som var Antibes, när vi klev av fick vi reda på att tåget tillbaka skulle gå 1,5 timme senare. Vi gick därför och åt lunch (Pizza Reine för de flesta. En sort som alla pizzerior hade). Efter lunchen bestämde vi att jag o min bror skulle stanna i Antibes och geocacha medan de andra tog tåget tillbaka till Marineland. Senare på dagen åkte ja och min bror tillbaka och mötte upp de andra vid Marineland där vi avslutade dagen med att spela minigolf. O jag vann. 🙂

Marcus Skriven av: