Vad är skillnaden mellan Widget o Gadget?

Efter en diskussion med en kompis för en liten stund sen så blev jag så nyfiken att jag ville ta reda på det på egen hand. Jag började med att ladda ner 1 widgets och 1 gadgets. För att sedan kunna börja min undersökning. Började med att döpa om gadgeten till filendelsen *.zip så att jag kunde packa upp den för att granska innehållet. I gadgeten fanns där 3 mappar med namn CSS, images och js. Utan för dessa mappar fanns gadget.xml plus några html filer. Sedan gick jag över till en widget och i den fanns följande filer. Info.plist, Version.plist samt 3 filer *.js, *.css och *.html plus lite bilder. Alltså ungefär samma typ av filer som fanns uppdelade i gadget filens mappar. Så vad jag kan se som den stora skillnaden är att i widget så föklarar man vilken html som ska startas i Info.plist filen och i gadget så gör man samma sak genom gadget.xml filen. Undra vem som har tjuvkikat på vem?

För er som inte har en aning om vad jag pratar om så får ni läsa mer om widgets på apple.com och om gadgets på microsoft.com.

Marcus Skriven av: