Franska Liljan

franskaliljan.jpg

I helgen som gick var jag på en hajk vid namn Franska Liljan som arrangerades av Södra Skånes Scoutdistrikt. Hajken började på lördag förmiddag och slutade söndag eftermiddag och hade Cluedoliknande tema där man skulle ta reda på vem som var Franska Liljan, ”Mördaren”. Vi fick reda på att en person hade blivit mördad, och jakten efter mördaren startade. Vi startade en vandring längs skåneleden där vi träffade på olika personer som berättade om sig själv och vad de visste om mordet. På kvällen var det paus ifrån jagandet, istället lekte vi en lek på en äng i närheten av lägerplatsen. På morgonen startade jakten igång igen. Vid lunch var vi framme vid sista kontrollen, där fick vi tid på oss att sammanställa informationen som vi fått under dagarna, och på så vis lista ut vem som var Franska Liljan. Efter många timmar i det fina gräset avslöjades svaret och det visade sig att vi hade fel ändå. Men va gör de, en bra hajk var det i vilket fall som.

Marcus Skriven av: